2012. március 15., csütörtök

Gyros Vacsi

Szép jó estét mindenkinek!

Merre jártatok ma? Esetleg csak a tv-ből figyeltétek a március 15.-i programokat? (Én az utóbbit választottam ;))
Múlt héten hirtelen ötlettől vezérelve gyros-t készítettünk párommal. A recept igen egyszerű. Ajánlom mindenkinek, hiszen sokat spórolhat vele. (Nem kell 600-1200 forintot fizetned egy gyrosért.)
Hozzávalók:
2 db kígyóuborka
1,5 nagy fej lila hagyma
4 db paradicsom
kb. 1 kg csirkemell
tsatsiki por
3 dl joghurt
fűszerek páchoz ízlés szerint (akik hűek szeretnének lenni a gyroshoz, nekik görög fűszerkeveréket ajánlok)
pita

Először is megcsináltuk a Tsatsiki öntetet. Lereszeltünk a sajtreszelő nagyobbik lyukán egy jókora kígyóuborkát héjával együtt. 3 dl joghurtba belekeverjük a tsatsiki port, majd a lereszelt kígyóubival összekeverjük. Ezután hűtőbe beraktuk, hogy lehűljön, és már kész is volt.
Második lépésnek jó egy kiló csirkemellet vágtam kis kockákra. (Volt ami igen kicsire sikerült, de voltak 2x2 centis kockák is.) Miután ez megvolt bepácoltam a husit. Én tetszőlegesen szórtam oregánót, bazsalikomot, színes őrölt borsot, medvehagymás fűszerkeveréket és egy csipetke sót az olajba. Ebbe a pácban körülbelül 40 percet állt a husi, közben felvágtam a paradicsomot, lila hagymát és a másik kígyóubit, s vártam, hogy leteljen a maradék pár perc.
Harmadik lépésben elővettem egy mélyebb serpenyőt, amibe beleöntöttem a pácos husit, s körülbelül 20 perc alatt puhára sütöttem.
Miután elkészültem az összetevőkkel ki-ki hogyan kérte, tálban vagy pitában, tálaltam a vacsorát.
A pitát készen vettük, de legközelebb már én fogom gyúrni ;)

Jó étvágyat hozzá! =)
xo
Szappan Buborék


1 megjegyzés: